قیمت دلار روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹، توانست با تداوم روند افزایشی روزهای اخیر وارد کانال قیمتی ۱۷ هزار تومان شود. در ساعاتی از روز کاری دلار حتی تا ۱۷ هزار و ۲۰۰ تومان نیز قیمت خورد.

در هفته‌های گذشته در حالی که تمام نگاه‌ها به تحولات بازار سرمایه ایران و رکوردشکنی‌های بورس خیره مانده بود، بازار ارز شاهد تقویت تدریجی قیمت دلار و به تبع آن دیگر ارزهای بازار بود.

افزایش نسبی و تدریجی قیمت دلار حتی روی تابلوی صرافان رسمی وابسته به بانک مرکزی نیز نمود داشت و قیمت‌های رسمی در سامانه سنا (سامانه نظارت ارز) نیز با افزایش همراه بود.

یک هفته قبل قیمت دلار در صرافی‌ها ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان و در بازار آزاد با نرخ ۱۶ هزار و ۲۰۰ تومان دادوستد می‌شد و روز سه شنبه این هفته قیمت دلار در بازار آزاد به بیش از ۱۷ هزار تومان رسید، نرخ دلار در صرافی ملی نیز تا ۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان افزایش یافت.

صعود نرخ دلار در بازار آزاد در ۲۳ روز گذشته از اردیبهشت‌ماه چنان بوده که میانگین قیمت دلار در بازه زمانی یک ماهه را با ثبت رقم ۱۶ هزار و ۲۰۰ تومان به بالاترین سطح تاریخی میانگین یک ماهه نرخ این ارز رساند.

نوسان

قیمت دلار در بازار ایران

۲۳فروردین ۱۳۹۹ تا ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹

*بالاترین قیمت دلار (در پایان معاملات) تا امروز حدود ۱۹ هزار تومان و در میانه مهر ماه ۱۳۹۷ به ثبت رسیده است

در عین حال رفتار بانک مرکزی به عنوان بازارساز اصلی نیز جالب توجه بوده است، بانک مرکزی با افزایش نسبی قیمت‌ها در صرافی‌های وابسته و بخش‌های رسمی بازار ارز، تلاش کرده است تا ضمن کم کردن فاصله نرخ‌های متفاوت ارزها، حوزه فعالیت سفته بازی را محدود نگاه دارد.

این ت بانک‌مرکزی تا حدودی توانسته از انگیزه‌های سفته‌بازانه کم کند اما در توقف افزایش قیمت‌ها در بازار آزاد توفیقی نداشته است.

در تمامی مقاطعی که قیمت دلار و دیگر ارزها افزایش داشته است یکی از دلایل افزایش نقش و تمایل دولت عنوان شده است و دولت‌ها با این اتهام مواجه بوده که برای تامین منابع ریالی، چندان هم با افزایش نرخ‌ها در بازار مخالفتی ندارد. البته دولت‌های ختلف این اتهام را همواره رد کرده‌اند.

در بازار سکه چه می‌گذرد؟

افزایش قیمت دلار به طور معمول بر قیمت سکه نیز اثر گذار بوده و افزایش قیمت سکه را نیز به دنبال داشته است، سکه تمام در روز سه‌شنبه با افزایش در حدود یکصد هزار تومانی به ۷ میلیون و یکصد هزار تومان نزدیک شد.

متوسط قیمت ماهانه سکه طلا در ایران

متوسط قیمت ماهانه سکه در ماه‌های اخیر روندی صعودی داشته که دلیل آن افزایش قیمت جهانی طلا و قیمت دلار در بازار ایران بوده است

 

 

اما نکته جالب توجه این بوده که قیمت سکه در بورس کالا حتی از بازار آزاد بالاتر بوده است و بهانه‌ای شد تا شماری با خرید سکه در بازار آزاد و فروش آن در بورس به دنبال کسب سود باشند.

شماری از فعالان بازار سکه، استراتژی بانک‌ها در ایجاد تقاضا برای خرید سکه و بالارفتن قیمت‌ها موثر می‌دانند اما عده‌ای نیز افزایش قیمت سکه و گواهی سپرده سکه را ناشی از رشد و فشار تقاضا برای سرمایه‌گذاری در این حوزه و امکان دادوستد آنلاین و آسان در این بازار عنوان می‌کنند.

بر اساس ارزیابی شماری از کارشناسان اقتصادی با فرض عدم دخالت بانک مرکزی در بازار، قیمت دلار به طور بالقوه می‌تواند تا ارقام بالاتری نیز افزایش یابد.

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها